DİYARBAKIR / ERGANİ - Makam Dağı Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Diyarbakır

Şbt

İlçemizde düzenlenen liseler arası kız voleybol turnuvasında okulumuz şampiyon olmuştur. Kız voleybol takımımızı ve Beden Eğitimi öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Ocak ayı etkinliği olarak Kaşgarlı Mahmud tarafından yazılan tarihteki ilk Türkçe sözlük olan  Kitab-ı Divan-ı Lügat-it Türk okumaları yapıldı. Ayrıca okul panosunda da sözlükten seçilen kelimelerin ve günümüz Türkçesindeki anlamları yer alan içerikler hazırlandı.

Ock

AYT - TYT seri deneme sınavlarına devam ediyoruz.

Ara

Okulumuzda 'Tubitak Bilim Söyleşileri' projesi kapsamında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Hüsamettin Bulut'u katılımı ile "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Verimliliği" konulu Bilim söyleşisi gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin katkısı ve ilgisi ile gerçekleşen program yaklaşık iki saat sürdü. Prof. Hüsamettin Bulut'a ve TÜBİTAK'a teşekkür ediyoruz. TÜBİTAK kapsamında var olan projelere katılımımızı sürdürerek emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi için okul duvarlarını kullandık.

Ara

Öğrencilerimize yul boyunca TYT ve AYT deneme sınavı uygulamasına başladık. Öğrencilerimizin sınav başarılarına  katkı sağlamak amacıyla yıl boyunca her iki haftada da bir deneme sınavı yapacağız. Deneme sınavına katılan büyün öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Okul satranç takımımız kızlar ve erkeklerde Ergani ilçe 1.si oldu. Satranç takımımız öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Codeweek haftasında #erganinokullarıkodluyor etkinliği ile okulumuzda kodlama etkinliği yapıyoruz.